onsdag 3 oktober 2012

Ankis gryta

Något som verkligen hör hösten till är ju goda, mustiga grytor och långkok. Ikväll gjorde vi en favorit som har hängt med länge. Här kommer receptet:

Ankis gryta
8-10 personer

1 1/2 kg magert skinkkött (skinksnitzel,skinkinnanlår)
1 dl kinesisk olja
5 dl drickfärdig äppeljuice
2 st stora grovhackade gula lökar
2 tsk curry
1 tsk malen ingefära
1 tsk grovmalen svartpeppar
4 msk äppelcidervinäger
3 st pressade vitlöksklyftor

Strimla köttet. Blanda ihop allt i en stor gryta. Låt stå kallt minst 3 timmar men helst över natten. Red med 3 msk vetemjöl och låt koka i 20 minuter. När den kokat i 15 min, häll i 2 dl matlagningsgrädde och låt det koka 5 min till.

Enkelt och gott!

Jag brukar servera den med ris och grönsaker i olika skålar. Tex sallad, gurka, tomat, paprika, avokado, majs, ananas, banan! Och ett absolut måste är att strö jordnötter över!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar