Recept för ca. 6 personer kommer här:
1 påse klyftpotatis eller egengjord klyftpotatis (Vi gjorde egen, mkt godare)
500 g fläskfilé
1 röd paprika
2 gula lökar
1 ask coctailtomater
500 g fläskfilé
1 röd paprika
2 gula lökar
1 ask coctailtomater
1 liten bit zuchini
1 fetaostblock
1 fetaostblock
Skär köttet i ganska små bitar och marinera minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1 ½ dl olja
2-3 msk soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
1 ½ dl olja
2-3 msk soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Pensla på lite av marinaden. (om du gör egen sätt in potatisen 10-15 min innan du lägger på det övriga ingredienserna) Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika, zuchini och lök. In i ugnen 225 C ca 30 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Ställ in den ytterligare ca 5 min i ugnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar