fredag 7 september 2012

Grekisk Pyttipanna

Fredagsmaten hos oss idag blev Grekisk Pyttipanna. Åh så gott det blev! Kommer definitivt att laga detta fler gånger. Perfekt bjudmat då den delvis går att förbereda och tillagas i långpanna.

Recept  för ca. 6 personer kommer här:


1 påse klyftpotatis eller egengjord klyftpotatis (Vi gjorde egen, mkt godare)
500 g fläskfilé
1 röd paprika
2 gula lökar
1 ask coctailtomater
1 liten bit zuchini
1 fetaostblock
Skär köttet i ganska små bitar och marinera minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1 ½ dl olja
2-3 msk soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
 
Lägg potatisen underst i en långpanna. Pensla på lite av marinaden. (om du  gör egen sätt in potatisen 10-15 min innan du lägger på det övriga ingredienserna) Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika, zuchini och lök. In i ugnen 225 C ca 30 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Ställ in den ytterligare ca 5 min i ugnen
 
Vi serverade den med en grönsallad, oliver och en kall sås!


 
Fortsatt mysig fredag på er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar